Tanden bleken


Tanden bleken is het behandelen van de tanden met als doel om de kleur van de tanden te veranderen. Een stralend wit gebit is het gewenste resultaat. Bij het tanden bleken maakt men gebruik van een peroxide vrije tandenbleek gel. De gel wordt aangebracht op de tanden waarna een tandenbleek lamp het bleekproces activeert. Er word 3x nieuwe gel op de tanden gedaan om het mooiste resultaat te krijgen. Dit is dan 1 behandeling waarna de tanden gegarandeerd 3 tot 8 tinten lichter zijn!!

Bleken met Waterstof Peroxide

Bij het bleken van tanden met waterstof peroxide doordringt de peroxide het tandglazuur en tandbeen. De waterstof peroxide gaat een chemische reactie aan met de verkleuringen in de tand en bij dat proces ontstaat water en kooldioxide. Tandvlees dat in contact komt met waterstofperoxide kan geïrriteerd raken. Daarom moet bij de behandeling het tandvlees beschermd worden om irritatie te voorkomen. Na de behandeling kunnen de tanden pijnlijk aanvoelen bij het eten en drinken (zowel van koude als warme dranken/gerechten). Dit komt omdat, door het gebruik van waterstofperoxide, het glazuur poreus wordt en het mineraalgehalte in de mond afneemt.

Bleken zonder Waterstof Peroxide

In de Europese Unie mogen sinds 1 november 2012 schoonheidssalons een bleekgel met maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. Natrium bicarbonaat is het basisbestanddeel van vrijwel alle peroxidevrije bleekgels die verkrijgbaar zijn. Het maakt de tanden wit en het is daarnaast goedkoper en veiliger dan waterstofperoxide. Natrium Bicarbonaat helpt ook om tandplak te bestrijden. Tandplak veroorzaakt namelijk verkleuringen.

 

Voor en nadelen
De voordelen van tanden bleken met een peroxidevrije tandenbleek gel zijn:

  • Verwijdert effectief hardnekkige tandverkleuringen
  • Meteen een resultaat van 3 tot 8 tinten lichter
  • Geen bijwerkingen, dus ook geschikt voor gevoelige tanden
  • Goedkoper dan behandeling met waterstof peroxide bij tandarts

Het nadeel van bleken met een peroxidevrije bleekgel is de snellere terugloop van het resultaat ten opzichte van bleken met peroxide. Vooral de consumptie van kleurstof houdende voedingsmiddelen (koffie, rode wijn, tabak, etc…) heeft invloed op de terugloop van het resultaat na het bleken.

Bezoek adres

Kerkstraat 12
5451 BM Mill

Contact

Marian: 06 46014008
Monique: 06 46163398